dijous, 4 de febrer del 2010

Una maternitat diferent

Hui m'ha arribat un missatge al mòbil que m'anunciava que la meua amiga Cris i el seu marit anaven a ser pares. No és una situació excepcional, ja que no és la única amiga que aviat serà mare. L'emoció del missatge ve perquè porten tres anys esperant poder dur a terme una adopció internacional. Es van decidir, jo diria, abans de casar-se. I ara, un cop superada la burocràcia valenciana, i la burocràcia etíop (no sé quina serà millor) ja han rebut la confirmació del fet de que seran pares.
Just hui que havien anat a punxar-se de les mil i una vacunes contra les malalties contagioses, que ací ja no ho són perquè tenim miracles de la medicina. I amb el pack antimalaria, antipaludisme i antituberculosi, entre d'altres, han anat a veure la foto del seu nen, de dos anys, amb un nom que no és el seu, perquè se'l van trobar al carrer, i de cognom li han posat el nom d'aquest poblet que va suposar una mena de renaixement per a ell, abans d'anar a l'orfenat en el que viu, ja només fins a un parell de mesos més, quan un jutge determini que la pàtria potestat la té un matrimoni valencià, que aquesta vesprada no parava de cridar en el seu cotxe, amb el mans lliures posat... avui he conegut com la felicitat aliena pot arribar tant i tant lluny. Avui he comprés que hi ha coses que simplement ho poden trasbalsar tot, i que sentir aquest trasbals en la veu d'una persona estimada revitalitza, t'ompli d'energia i et dóna ganes d'anar somrient pel metro a soles. Ha estat de puta mare.

4 comentaris:

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

¿Y tu? Quan tindràs un xiquet?

Purnica Instante ha dit...

Ala!! ¿Cris de la facultad?

Qué ilusión!!!! Dale muchos besos de mi parte cuando hables con ella porfa!!

Y otros tantos para ti!

Pd. Oye, ¿has comprado ya los tiestos para tus verduras?

holler3 ha dit...

Mare jo??... si vaaaaaaaaa!!

Siii, es Cris de la Facultad!
Ya tengo algunas planticas, pero aún no me he puesto en serio! Ya haré unas fotos!!

Josep ha dit...

Conec una dona que ha adoptat un xiquet etíop. El nen s'anomena Josep, i ara té uns dos anyets i mig (l'edat fa de mal calcular).

Admire la gent que adopta: molt de temps, molts diners i molta frustració per a donar-li felicitat a una persona que no té la culpa de la desgràcia que pateix.

Felicita el xiquet. Normalment es felicita els pares, però en ocasions com esta, crec que és més encertat felicitar el xiquet, que és qui ix guanyant.